Tábor u koní

"TÁBOR U KONÍ" 2018

aktualizováno k 29.1.2018

Tábor: "Tábor u koní"

Věk účastníků: 8-17 let

Kapacita:   neomezeno

                                                                                                            

Termíny 14 dní:        7. 7. 2018  -  21. 7. 2018

 

Přihláška LDT:   http://taborranc.cz/?id=150

                                                             

Místo konání:       "Tábor ranč u Dolského potoka" Olešovice, 330 41   Úterý

Cena:                     6. 900,- Kč

                  

Číslo účtu pro zasílání platby: 


Ubytování: Ubytování v dřevěných chatkách

 

Doprava: VLASTNÍ

 

V ceně: Ubytování, strava, zapůjčení koní, kvalitní program, oddíloví vedoucí , instruktoři ježdění, zdravotník, odměny a upomínkové předměty, skvělá zábava.

 

Hygiena:

Hygiena je zajištěna v umývarkách. Sprchování v teplé vodě dle potřeby (ve sprchách). WC zajištěna intimita podle pohlaví.

 

Koně: Jsou ustájeni přímo v areálu tábora

 

Všeobecné povídání: Tábor  je postaven na soukromém pozemku, obklopen ze čtyř stran krásnou přírodní scenerií. Louka je umístěna v překrásném údolíčku, kterým protéká bublající potok. V blízkosti tábora jsou vybudovány ohrady pro koně a stáj. Koně jsou zde ustájeni celoročně a jsou k dispozici dětskému táboru u koní. Díky těmto koňským mazlíčkům mají děti možnost naučit se jezdit jak v anglickém, tak westernovém stylu. Samozřejmostí je také péče o naše koňské mazlíčky. Koně je nutné dvakrát denně nakrmit, podle koňské potřeby napojit, před jízdou vyhřebelcovat a po jízdě vysušit slámou. Děti se musí také naučit koně nauzdit, nasedlat apod. Veškerou tuto činnost provádí pod dohledem zkušených jezdeckých instruktorů. Koně jsou vybírány pro potřeby dětského tábora u koní, tak aby se o ně mohli postarat, bez problému i menší děti. Při výběru koní, výcviku koní a výuky jízdy na koních máme více jak dvacetiletou praxi.

Na horní louce je postavena dvoupatrová chata, která je také k dispozici našemu táboru. V přízemí chaty jsou  dvě společenská místnost/kuchyň, sklad materiálu (sedla, uzdy, deky, vybavení tábora). V poschodí pak sedum pokojů. Hlavní společenská místnost, která navazuje na chatu, slouží jako jídelna . V případě špatného počasí, je možné v klubovně pořádat stolní hry, diskotéky, country tance či jiné další hry pro děti. Klubovnu hlavně využíváme v případě špatného počasí. Hned vedle jsou postavy 4 chatky, kde děti bydlí po čtyřech.

Kromě činností spojených s jízdou na koních, je pro děti na táboře připraven i jiný program. Pohybové hry, střelba ze vzduchových zbraní, střelba z luku, hod tomahavkem a nožem, noční bojová hra, hry ve vodě, také stolní hry a karetní hry pro chvíle odpočinku. Děti mají k dispozici sportovní náčiní (kopací a volejbalový míč, líný tenis, badminton, petangue, volejbalové hřiště). Všechny tyto činnosti jsou doplňkové, hlavní náplní tábora je činnost spojená s koňmi, u kterých děti tráví většinu svého času. Děti se budou zůčastnovat společného večerního programu.

 

Výuka jízdy: Výcvik je na začátku převážně situován na jízdárnu kruhovou a klasickou přibližně 2 dny, kde si děti osvojují první pobídky a pomůcky k ovládání svých koňských mazlíčků. V první etapě je potřeba vědět jak koně rozpohybovat, jak ho zastavit jak s ním zatočit do leva, do prava (kroková práce). Další etapou je klus, tato etapa je náročnější, jelikož se účastník musí vžít do pohybu koně v případě nutnosti si tento pohyb upravit pomocí otěží a nohou (zrychlit nebo zpomalit koně) a to jak v anglickém sedle kde vysedá, tak ve westernovém kde sedí. Třetí etapou je cval koňského mazlíčka, tato etapa je nejpříjemnější - hlavně při pomalém cvalu, musíme mít ovšem zvládnuty předešlé etapy. Správná jízda na koni, není nic jednoduchého jak si někteří myslí. Pravdou je, že děti jsou podstatně učenlivější a vnímavější, proto jsou schopny v brzké době zvládnout základní pobídky a pomůcky k jízdě na koni. Díky tomu je možné s dětmi  absolvovat krátké vyjížďky do přírody v kroku a klusu. Samozřejmostí je také správná péče a přístup ke koňským mazlíčkům.

Výcvik probíhá po skupinách během celého dne s několika koňmi najednou. Čas jízdy na koních je stanoven dopoledne od 9 – 12 hodin a odpoledne od 15-18 hodin. Čas jízdy muže být upraven podle počasí. 

 

Komu je tábor u koní určen: Všem dětem ve věku od 8 – 17 let , kteří se chtějí naučit správně jezdit na koni. Pro začátečníky i pokročilé, prostě všem dětem které mají zájem o koně a krásný pohled z koňského hřbetu.

 

Stravování:

Stravování je zajištěno v jídelně. Strava je podávána 5x denně, jídelní lístek je sestavován podle platných norem, schvalován zdravotníkem a hlavním vedoucím tábora. Všichni účastníci " tábora u koní" mají dostatek chutného jídla i ovoce. Pitný režim je zajištěn 24 hod. denně a sledován zdravotníkem tábora.

 

Platba a přihlášky:

Přihlášky zasílejte vyplněné na email: info@taborranc.cz  Je možné také platit zálohově, (min. 2000,-Kč nevratná záloha ) 14 dnů po odeslání  přihlášky, doplatek  max. 21 dnů před zahájení LDT. Platbu poukazujte na výše uvedený účet. Jako variabilní symbol použijte rodné č. dítěte.

 

Informace pro rodiče:  V případě jakýchkoliv dotazů ohledně výstroje zavolejte nebo pište ! ! !

 1/  Provozovatel tábora neručí za cenné věci (mobilní telefony,šperky ,tablety , peníze,a td.), které zůstanou u dětí. Děti mají možnost si tyto věci uschovat u vedení tábora.

 Kapesné mohou rodiče nebo mladší kamarádi předat vedoucím oddílu v obálce s nadepsanou částkou proti podpisu a opět proti podpisu si požadovanou část od vedoucích vyzvednout. Tyto peníze jsou uloženy v táborovém sejfu a jsou pojištěny.

 2/ Neposílejte dětem balíčky s jídlem na tábor. Hygienické předpisy to nedovolují . Raději dětem pište častěji a krátce , nebo použijte vzkazník na webových stránkách max. jednou denně , mi jim to na nástupu předáme

3/ Návštěvy rodičů na táborech nedoporučujeme z důvodu negativního psychického dopadu na ostatní účastníky tábora. Ne všichni rodiče mají možnost a čas přijet na tábor. 

4/ Kouření a používání psychotropních látek u mladších kamarádů (vašich dětí) je považováno za hrubé porušení táborového řádu a takový účastník bude odeslán bezodkladně domů na náklady rodičů.

5/V případě uvedení nepravdivých údajů na přihlášce o zdravotním stavu (vašeho dítěte) může dojít k té samé alternativě jako v bodě 1/.Přece většina z nás nemůže za svůj zdravotní stav, ale je potřeba o něm vědět a hlavně mít u sebe léky. Mladší kamarádi s astmatem  a alergii nezapomeňte na foukátka a prášky!!

6/V případě velkého stesku rodičů po jejich šťastných dětech mají možnost zavolat oddílovému nebo hlavnímu vedoucímu v době poledního klidu od 12,30 do 14,00 hod., tento pracovník Vám podá veškeré informace. Telefonní číslo je 603145422 nebo 736732984.

7/Veškeré dění na táboře budete moci sledovat pomocí fotek které budou vkládány na naše webové stránky.  Vkládáme pouze omezený počet fotek každý den.

Přihláška na LDT 2018.docx 

Seznam věcí- 2018.doc

Táborový řád

Nástupní list

© Tábor ranč.cz 2010, Webedesign Etruska.eu